kba logo 2024 rgb

 

                                                                                                                       

Actie Kerkbalans 2024

Beste mensen,

Allereerst wil ik u allemaal heel hartelijk bedanken voor uw bijdragen in het afgelopen jaar. De begroting voor 2023 komt uit op ongeveer  € 56.000,-. Laten we samen proberen dat bedrag het komende jaar te evenaren of zelfs te verhogen. Dat zou een preachtig resultaat zijn.

In januari gaat Actie Kerkbalans 2024 van start. Het thema is ook dit jaar ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Tijdens deze Actie krijgen alle leden van onze parochie een brief met het verzoek voor een jaarlijkse financiële bijdrage. We hopen dat we ook in 2024 weer op u mogen rekenen!

Voor de kerk van morgen

“De deur roept je een welkom toe, een stoel staat voor je klaar”.

De tekst van een bekend lied dat we regelmatig zingen. Het lied is een hartelijke uitnodiging om samen te komen, om samen te vieren, om elkaar te ontmoeten. Gelukkig is het dankzij de inzet van u allen nog steeds mogelijk om de deur open te houden en eenieder welkom te heten.

Er zijn vele veranderingen gaande in ons bisdom. Wij hebben echter de wens om met elkaar ‘samen kerk’ te zijn om zo onze mooie geloofsgemeenschap in stand te kunnen houden. Daarvoor doen we jaarlijks een beroep op u met de actie Kerkbalans. Uw bijdrage blijft noodzakelijk om “de stoel voor u klaar te laten staan”. Dankzij uw open portemonnee kunnen wij de kerkdeur open houden.

Van zaterdag 13 januari tot zaterdag 27 januari doen 2.000 kerken mee aan Actie Kerkbalans. Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk. Voor iedereen is de kerk op een andere manier van waarde. Parochies krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving.

De inkomsten uit de Actie Kerkbalans zijn voor onze kerk van essentieel belang: het is maar liefst 47% van de hele begroting! Zoals bijvoorbeeld ook voor een gezin, is het voor de kerk belangrijk een gezonde financiële situatie te hebben. Daarom vragen we elk jaar aan al onze parochianen om een bijdrage. Een bijdrage aan de Actie Kerkbalans is niet verplicht: het is een vrijwillige bijdrage, maar we kunnen niet zonder! We hopen dus dat we weer op uw steun mogen rekenen. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven voortzetten. 

Vrijwilligers zijn druk in de weer om de Actie Kerkbalans goed voor te bereiden. We zoeken vooral nog mensen die ons kunnen helpen als wijkmeester. Wilt u ook helpen bij de actie? Het kost u maar een paar uur tijd! Neem dan contact op met Anton Brieffies 06 31499771.ERK

Dan nog graag aandacht voor het volgende:

Er zijn nieuwe fiscale mogelijkheden voor uw bijdrage aan Actie Kerkbalans

Per 1 januari 2014 is bij de inkomstenbelasting een verandering doorgevoerd voor de aftrekbaarheid van giften.

Elke schenking aan de parochie is volledig fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen betaalt de belasting hier dus aan mee.

Periodieke schenkingen hoeven niet meer via een notariële akte vastgelegd te worden, maar mogen, mits vastgelegd via een modelovereenkomst van de belasting, tussen u als gevende en de kerk als ontvangende partij, fiscaal worden afgetrokken.

Voor de wet is een periodieke schenking een gift, in de vorm van een vaste en gelijkmatige periodieke uitkering voor een looptijd van tenminste vijf jaar. Deze eindigt automatisch bij overlijden. De erfgenamen hebben dus geen doorlopende verplichting.

Hoe werkt het

Het formulier van de modelovereenkomst kunt u opvragen bij Anton Brieffies per mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06 31499771.

Heeft u al eerder een doorlopende machtiging voor de Actie Kerkbalans afgegeven en kiest u voor de fiscaal vriendelijke schenkingsovereenkomst, dan vervalt natuurlijk de eerder afgegeven machtiging.

Daarnaast een speciaal woord van dank naar alle wijkmeesters, want zonder jullie grenzeloze inzet zou er geen Actie Kerkbalans zijn. Ik hoop weer een beroep op jullie te kunnen doen voor de komende Actie Kerkbalans.

Nogmaals heel hartelijk bedankt!

Namens H. Laurentius Parochie Hoogkarspel,

Met vriendelijke groeten,

Anton Brieffies